SZC logo

BKSZC

OM kód: 203032/012 | 1183 Budapest, Thököly utca 11.

Intézmény logo

Támogassa a Pogány Frigyes Technikumot / Bankszámlaszám: 10300002-13531181-00024900 / Közlemény rovatba: Pogány Frigyes Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Külső értékelések, összegző jelentések

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye

Iskolánk 2020-ban adott be pályázatot Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím elnyerésére. Az Oktatási Hivatal által kiírt pályázaton - a Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai alapján - az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a rendkívül magas szakmai színvonalú pályamunkák közül a Pogány Frigyes Technikumot érdemesnek ítélte Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselésére.

 

A bázisintézmény olyan megyei, járási, esetleg országos szinten magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező, és ezt publikálni, valamint szakmai szolgáltatásként átadni képes intézmény, mely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. Olyan intézmény, melyben a jó gyakorlat eredményesen működik mesterpedagógus vagy mesterpedagógus szaktanácsadó, illetve az intézményvezető által kijelölt pedagógus közreműködésével.

 

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselése megtisztelő mind az intézmény vezetése, mind a pedagógusok számára, hiszen a jó gyakorlatok átadásával tovább fejleszthetjük szakmai tudásunkat.

 

A bázisintézmény jógyakorlatai:

 

  • Komplex Alapprogram (KAP) a középfokú oktatásban, kiemelve a Komplex instrukciós program (KIP) szerint szerveződő tanórákat

A jógyakorlatról bővebben

Kapcsolattartó:

Hakkel Ildikó

Telefon: 06-1-290-0642

Email: poganyszki2011@gmail.com

Pesztszentlőrinc-Pestszentimre Kerületért Díj

Az 1989-ben alapított BKSZC Pogány Frigyes Technikuma tavaly ünnepelte 30. évfordulóját. Az iskola telephelye a XVIII. kerületben van, ezért a beiskolázási körzetét is jórészt ez a kerület teszi ki.

Az iskola az alapítása óta folyamatosan olyan diákokkal foglalkozik, akik az általános iskolai teljesítményük alapján esélyt sem kapnak elitebbnek számító középiskolákban. Ezeket a tanulókat juttatja el a sikeres érettségi vizsgához, a székképző évfolyamon pedig a komplex szakmai vizsgához.

Az építőipari szakképzésben végzett kiemelkedő munkájáért 2005-ben Forter Gyula kitüntetést vehetett át a szakmai munkaközösség a Nemzeti Kulturális Minisztériumtól.

 

A nevelőtestület mindig oroszlánrészt vállal a Kerületi Diákhetek rendezvényeiben szervezőként, lebonyolítóként, versenyeztetőként is

A hejőkeresztúri Komplex Instrukciós Program megalkotója személyesen adományozta a "Minősített Iskola" címet 2018-ban a tagintézménynek. Ezzel a címmel jelenleg 6 iskola büszkélkedhet az országban.

A módszertani munkaközösség kiváló munkájáért a miniszter Dicsérő Oklevelét vehette át az intézmény

A nevelőtestület szakmai munkájának magas színvonalát bizonyítja, hogy a tavalyi tanévben végzett munkája alapján a T-Tudok Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ felmérése szerint az iskola Budapest második legjobb szagimnáziumának sorolódott be.

 

A kitüntetés adományozásával Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányazának Képviselő-testülete elismerését fejezi ki a hátrányos helyzetű tanulók nevelési-oktatási feladatainak magas szintű ellátásáért.


Partnereink

SZC logo

BKSZC


Támogassa a Pogány Frigyes Technikumot / Bankszámlaszám: 10300002-13531181-00024900 / Közlemény rovatba: Pogány Frigyes Technikum

1183 Budapest, Thököly utca 11.

Telefon: 06-1-290-0642

E-mail: info@poganyszki.hu

OM azonosító: 203032/012


2024Támogassa a Pogány Frigyes Technikumot / Bankszámlaszám: 10300002-13531181-00024900 / Közlemény rovatba: Pogány Frigyes Technikum