Technikus képzés (9-13. évfolyam)

Tájékoztató

Sport ágazati képzés

Fitness-wellness instruktor - Tagozatkód: 1202
Sportedző - Tagozatkód: 1203
fitness-wellness instruktor

Jelenlegi osztályaink tanulói az érettségi vizsga után 1 év alatt fitness-wellness instruktor (54 813 01) képesítést szerezhetnek.

2020 szeptemberétől 5 éves képzés keretében fitness-wellness instruktor (5101422001) és sportedző-sportszervező (labdarúgás, 510142002) képesítés szerezhető.

A fitness-wellness instruktor a rekreációs sport jellemző létesítményeiben (fitness, wellness klubok, szállodák részlegei, uszodák, szabadidőközpontok, tornatermek stb.) tervez, szervez és vezet csoportos, illetve egyéni edzéseket. Tevékenysége elsősorban a lakosság fittségi állapotának javítására irányul. A foglalkozásvezetésen túl az érintett létesítményekben ügyfélszolgálati feladatokat is ellát. Komplex felkészültsége alapján egyaránt alkalmas a legváltozatosabb mozgásprogramok oktatására és a létesítmény működtetésében való hatékony közreműködésre.

A szakképesítéssel betölthető munkakörök: Aqua tréner, Aqua fitness oktató, Vízi aerobik oktató, Csoportos fitness instruktor, Fitness aerobik oktató, Teremedző, Fitness instruktor, Kondicionáló edző, Sportanimátor, Fitness asszisztens, Wellness asszisztens.

Fitness-wellness instruktor kerettanterv (2018)

Fitness-wellness instruktor PTT (2020)

Sportedző-sportszervező PTT (2020)

Informatika ágazati képzés

Szoftverfejlesztő és -tesztelő - Tagozatkód: 1201
szoftverfejlesztő

Jelenlegi osztályaink tanulói az érettségi vizsga után 1 év alatt szoftverfejlesztő (54 213 05) képesítést szerezhetnek.

2020 szeptemberétől 5 éves képzés keretében szoftverfejlesztő és -tesztelő (506131203) képesítés szerezhető.

A szoftverfejlesztő a szoftver alkalmazás fejlesztését előkészíti, az alkalmazást megtervezi, kódolja és teszteli.

Kiválasztja a fejlesztéshez szükséges technológiákat. Meghatározza az alkalmazások előállításához szükséges kliens és szerver oldali fejlesztő eszközöket. Az alkalmazás tervezéséhez elemzi a felhasználói követelményeket. Elvégzi a program kódolását. Kialakítja a működéshez szükséges környezetet, telepíti és beüzemeli az alkalmazást. Koordinálja a tesztüzemeltetést, tesztelési dokumentációt készít. Értékeli a tesztelés eredményét, koordinálja, végrehajtja, dokumentálja a módosításokat.

A szakképesítéssel betölthető munkakörök: Alkalmazásfejlesztő informatikus, Alkalmazási rendszergondozó, Alkalmazás-programozó, Infokommunikációs alkalmazásfejlesztő, Informatikai alkalmazásfejlesztő, Programfejlesztő, Számítógépes programozó, Adatbázis fejlesztő, Szoftvertesztelő.

Szoftverfejlesztő kerettanterv (2018)

Szoftverfejlesztő és -tesztelő PTT (2020)

Érettségi utáni képzés

Felnőtt

Szoftverfejlesztő képzés

A programozás és a webfejlesztés során a következő témákat tanítjuk:
Python, Java, JavaFX, JDBC, HTML, CSS, JavaScript, Bootstrap, React, PHP, MySQL, WordPress, Git/GitHub.

Szoftverfejlesztő és -tesztelő PTT (2020)

Szótár program

Fitness-wellness instruktor képzés

2021. február 5-étől keresztféléves rendszerben is elindítjuk a képzést.

BŐVEBBEN

Az első félév inkább elméleti jellegű, a második félévtől vannak a mozgással járó gyakorlatok (edzésprogramok, gimnasztika, csoportos fitness órák (iskolánk tornatermeiben), aquatréning (a Park uszodában), fitness termi kondicionálás (a Nemes Fitness teremben). A képzés színvonalát külsős oktatók is emelik.

Fitness-wellness instruktor PTT (2020)

Sportedző-sportszervező PTT (2020)

Szótár program