Fejléc

Elektronikus napló

Humán mk.

Idegennyelvű.

BKSZC

Alumni

Infótanár blog

Infó tananyagok

Angol segédletek

BKSZC

ECDL

Iskolai levelezés

Az iskolák listája

Vizsgaidőpontok
2018. január 31.Képszerkesztés
Programok

A vizsgákon a következő programokat használjuk: Windows 10, Microsoft Office 2016 (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook), Microsoft SharePoint Designer 2007, GIMP 2.8, Google Chrome.

Gyakori kérdések

Mennyi idő alatt kell letennem a vizsgákat?

Az első vizsgától számítva három éven belül. Azoknak a diákoknak, akik közoktatási keretek között készülnek fel a vizsgára, és az általános és középiskolai évek alatt teljesítik mind a hét vizsgát, lehetőségük van az első vizsgától számított négy évig vizsgázni. Az ECDL Start megszerzésére ebben az esetben is csak három év áll rendelkezésre.

Mi történik, ha letelt a három, illetve négy év, és nem sikerült minden vizsgát letennem?

Új vizsgakártyát kell váltani, és az addig teljesített vizsgákat meg kell ismételni. A három, illetve négy év az első vizsgánál újra indul.
Ha teljes kártya esetén sikerült a 2-es, a 3-as, a 7-es és még egy tetszőleges modulból letenni a vizsgát (de valamelyik modulból nem), kérhetsz ECDL Start bizonyítványt. Így nem vész kárba a befektetett munka és pénz. (1500 Ft-ot veszítesz, ez a Start és a teljes kártya árának különbsége.)

ECDL Start kártyám van, de szeretnék minden modulból vizsgázni. Mit kell tennem?

Hologramos matricát kell vásárolnod, amit fel kell ragasztanod a vizsgakártyádra. Ennek ára felnőtteknek 3000 Ft, diákoknak 2000 Ft. A Start kártya és a hologramos matrica együttesen 500 Ft-tal többe kerül, mint ha rögtön teljes kártyát vásoltál volna.

ECDL és érettségi

Az érettségi vizsgák kapcsán fel szokott merülni a kérdés, hogy mi a kapcsolat az informatika érettségi és az ECDL bizonyítvány között.
Aki (akár közép, akár emelt szinten) jelesre érettségizik informatikából, vizsga nélkül, a regisztrációs díj befizetésével igényelheti az ECDL bizonyítványt. A bizonyítvány igénylésére az érettségi megszerzését követően két éven belül van lehetőség. Az igénylés menete itt olvasható. 
Fordítva sajnos nem működik a dolog. Az ECDL vizsgák letétele sajnos nem helyettesíti az érettségi vizsgát, de jó felkészülést jelent rá.